Wednesday, 28 December 2011

Testimoni: Apa kata pengguna Herbal Blend

Herbal Blend multipurpose cream utk anda dan si kecil anda yg ade masalah ruam, eczema, kulit kering, tumit pecah dan BYK lg kegunaannya

lama rasanya tak update blog...asyik focus di Fb saje...ha..if tanya cda...sudah guba  Herbal blend ni kah?
jawapan cda : Sudah tentu...if  mommies lain gunakan ni untuk masalah ruam anak...n sebagai sapuan untuk anak sekiranya terkena gigitan nyamuk...cda pulak
1. Cda gunakan untuk mengurut badan suami....ehem! :)
2. selalu suami requst untuk sapukan dikakinya yang masih mempunyai plat besi dan skru....kesian dia..selalu sakit2 kakinye.....
3. untuk anak-anak cda..cda akan sapukan bila ada ruam di badan dan sekiranya terkena gigitan serangga..especially Nyamuk....
4. untuk cda .....banyak! especially sebelum tidor cda akan letak di tumit kaki n siku...supaya lembut...taklah kasar....
5. juga sekiranya cda menses...herbal blend menjadi pilihan untuk disapu diperut....
6.cda juga akan pply pada badan sekiranya rasa sangal2 n banyak angin.........
7....banyak lagi gunanya.....cubalah..heheheh

dah cerita panjang baru cda explain 

Apa itu herbal blend multipurpose cream?  




Krim yang menenangkan ini telah diuji secara klinikal di mana ia dapat melembutkan kulit yang kasar dan pecah-pecah pada lutut, siku serta tumit kaki

Dingin, bermentol dan tidak berminyak.

Diperbuat daripada estrak herba semulajadi yang menenangkan termasuk sage, horse chestnut yarrow dan rosemary

Krim yang menenangkan ini telah diuji secara klinikal di mana ia dapat melembutkan kulit yang kasar dan pecah-pecah pada lutut, siku serta tumit kaki.Ianya Dingin, bermentol dan tidak berminyak. Diperbuat daripada estrak herba semulajadi yang menenangkan termasuk sage, horse chestnut yarrow dan rosemary.

 secara ringkasnya, herbal cream ni banyak membantu ibu2 yang mempunyai masalah anak ruam2..ruam susu ke ruam panas ke..mcm2 ruam..bkn ruam aje..eczema pon sama..dan paling best krim ni selain buat mommies yang mempunyai  masalah tumit pecah, kulit kering ke gatal2 pun boleh pakai..


jom saya nak kongsi testimoni pengguna dan peminat herbal cream shaklee ni..

sebelum tu....kredit juga buat beeand you  selaku editor untuk testimoni Herbal blend ni...

Testimoni 1 - dari customer mommylyna (credit to mama cery)


Testimoni 2sebahagian testimoni2 mengenai Herbal Blend Multi-Purpose Cream (MPC) ini.... diambil dari group ekslusif customer2 kami..ianya tertutup di FB..


Testimoni 3 - tuty rahiza dari blognya
Masalah ruam di kalangan bayi adalah antara masalah yang tidak dapat dielakkan oleh ibu-ibu. Antaranya adalah ruam susu untuk bayi yang menyusu badan dan juga ruam lampin bagi bayi yang memakai lampin pakai buang.

Saya juga mengalami masalah ruam susu dengan Amni kerana Amni mempunyai tabiat melepaskan puting di kala susu sedang mengalir laju.Cerdik sebenarnya kerana Amni seolah-olah tahu yang dia akan tersedak jika terus menghisap susu.<--Kesan makan OmegaGuard ni yang diketahui baik untuk perkembangan otak bayi. Saya la yang ambil dan salurkan kepada Amni sejak daripada mengandung lagi. Berbalik kepada masalah tadi, akibatnya susu akan memancut membasahi leher dan muka Amni. Walaupun saya akan lap dengan tuala basah tetapi ruam tetap timbul.

Saya ada mendapat sampel bepa**n daripada DEMC tetapi tidak menggunakannya pun kerana saya ada krim yang lebih mujarab. Ini lah dia..Shaklee Herbal Blend Cream.

Saya sapukan pada ruam susu Amni dan dalam 1-2 hari sudah kering. Walaupun berulang kali berlaku, saya tetap sapukannya. Baunya pun sedap dan tidak seperti bau ubat sapu hospital.


Sebelum sapu..merah-merah badan Amni

Tengok..dah hilang ruam nya..



Testimoni 4 - Pelanggan kak Cery


 "Sis, ruam di kepala dan biji2 di muka anak sy da hilang.2 hari je sapu da ok. Tenkiu sbb ia sgt berguna"

Testimoni 5 - ibu cergas daripada blognya.

Pertamanya, sangsi juga dengan keberkesanannya. Yelah, kene cuba dulu baru tahu. Ok, 1st impression, rasa best sebab krim ni tak berminyak langsung. Bila apply pada tubuh, mula2 tu memang macam krim biasa. Lama-lama sapu die macam meresap ke dalam kulit dan macam tak tinggalkan kesan minyak krim langsung. Ok, not bad. Takdelah berkilat2 mcam berminyak2 badan dibuatnya. Bagus jugak, sebab kalau berminyak, maunya rimas sepanjang hari. Ok, saya lumur satu badan Iman selepas mandi terutamanya bahagian leher Iman yang kasar tu (siap dah tumbuh biji2 warna gelap..hish), saya lumur 2 kali sehari – mandi pagi dan mandi petang.

Seriusly saya tak perasan bila masa Iman menggaru lagi. Ok, takpe, salah saya sebab tak perhatikan. Hihi. Tapi hari kedua, bila saya mandikan Iman, kekasaran di lehernye hilang serta merta. Memang tiada. Tiada lagi biji-biji macam ketuat akibat ruam panasnya.“Waaaah” sungguh saya dibuatnya. Ayah Iman pun kata “Waaaahh” juga tau. Tak sempat nak snap gambar sebelum dan selepas. Huhu.


Dan ini antara kegunaan lain herbal blend multipurpose cream Shaklee :

Kegunaan lain :

1.                   Baik untuk kulit yang mengalami gatal-gatal
2.                   Demam panas (disapu ke seluruh badan). Insya Allah setengah jam kemudian badan akan berpeluh
3.                   Baik untuk demam campak. Menghilangkan kesan atau tanda demam campak.
4.                   Memecahkan lemak / pembuangan angin dengan cara urutan terutama pada bahagian perut.

Saya juga syorkan ibu-ibu yang bakal melahirkan atau sudah mempunyai anak untuk memasukkan produk ini di dalam barang yang perlu ada sebagai persediaan menyambut anak.Memang tahan lama kerana hanya sedikit sahaja cream yang perlu dioleskan kepada ruam bayi anda.



alhamdulillah my lil girl wiya xde masalah ruam..tp kulit sensitif bila kena gigit nyamuk aje mmg berbekas..lg2 budak2 kan suka menggaru sampai berdarah2..setakat ni saya mandikan wiya dengan Basic H setiap hari..alhamdulillah, dah tak menggaru lg dan yang saya perasan, nyamuk pon jarang nak dekat..tapi cream ni pon saya rasa sgt2 laa perlu saya standby utk wiya..bkn ape..selalu beli krim kat farmasi..tau2 aje la..krim kat farmasi ade stereoid..sikit pon mesti ade kalau x, kenapa setiap kali nak beli krim ape2 dia tanya umo anak kite..kalau kecik ni, yg ni tak sesuai lg..hmmmm..nampak sgt kan?tp dulu saya tak de pilihan dan tak tahu..skrg dah tahu, kena gi beli jugak segera ni..better late than never..hanya kite aje yg mampu mengubah apa2 jua dlm kehidupan kite, dgn usaha, dgn doa, dgn izin Allah jua..



Ingin mendapatkan HERBAL BLEND yang |Selamat| Berkesan |Semulajadi hari ini????

Untuk keterangan lanjut sila 
Hubungi :
Shaklee Independent Distributor [ ID No : 858044 ] 

Fb :shayida salmi 

Emel : shayida_82@yahoo.com 
Blog: onesupplement.blogspot.com

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease 




No comments:

Post a Comment

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...