Tuesday, 31 January 2012

Keistimewaan Performance Drink (Sport Drink)



Dari hari bertukar menjadi bulan….dari mencuba kini menjadi pengguna tegar…dari lemah lesu menguruskan keluarga kini lebih sihat lagi bertenaga…..dari kekurangan pengeluaran susu kini semakin Berjaya menjayakan penyusuan selama dua tahun….dan… dari berisi kini maintanin…heheh J memang best!!! 

Semua ini cda perolah dari pengambilan supplement Shaklee sebagai supplement harian cda…supplement ni bukan lah ubat..ianya hanyalah makanan tambahan. Dengan pengambilan secara konsisten insyaallah mampu memberikan kesihatan kita bertambah baik…. Set yang membuat cda jatuh cinta dengan Shaklee adalah set Triple M…. dan sekiranya tidak tahu memilih which set yang sesuai...klik disini...ramai yang memilih set ini untuk menjayakan penyususan…tapi bukan itu saja malah apa yang cda dapati setelah menggunakan set ini adalah badan semakin sihat, anak sukar demam, lebih positive n yang best sekali masalah keputihan dan uzur secara konsisten cukup buat cda happy…. Bolehlah merancang keluarga dengan mudah..ehehe..

Oh ya!! Baru2 ni pengeluaran susu cda drop dengan teruk sekali..sehingga tiada stock EBM di ais box…alhamdulillah apa yang cda buat untuk kembalikan semuala stok EBM tu adalah banyakkan minuman bersusu, soya, holick, Energizing Soy Protein, Meal shake, Yougart juga performance Drink

Alhamdulillah masani susu cda ok dah..heheh lapang dada rasanya…

Tentunya ada yang tertanya2 apakah Performance Drink sebenarnya. Ok…ada sedikit info untuk perkongsian semua berkenaan Performance Drink ni.. J

Performance® Maximum

Penghidratan lebih cepat berbanding air (Oren)
Bekerja atau bersukan menyebabkan kekurangan nutrisi penting dalam tubuh.  Shaklee Performance merupakan pilihan paling ideal yang berupaya menghidrat lebih cepat berbanding air dan mebekalkan tenaga untuk kegiatan harian anda.
  • OptiCarb® pilihan eksklusif untuk tenaga yang berpanjangan.
  • Membekalkan bendalir dan elektrolit yang penting untuk membantu mencegah penyahidratan.*
  • Terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula dalam darah yang penting bagi tenaga, otot dan paras bendalir yang perlu bagi penghidratan yang wajar.*
* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.




 KEISTIMEWAAN PERFORMANCE DRINK BERBANDING 100PLUS


Kita biasa dengan minuman untuk sukan (minuman isotonik) yang biasa dijual di kedai. Adakah semua tu sama nilainya dengan Performance Drink? Mungkin tidak, yang dijual di kedai itu lebih murah. Namun ternyata Performance Drink jauh lebih baik, kenapa?

Sebabnya:
1. Performance Drink kurang gula (less sugar).
2. Performance Drink bersifat isotonik iaitu mempunyai kepekatan karbohidrat yang sama dengan darah kita. Jadi ia lebih mudah diserap untuk menaikkan kadar gula dalam darah ke peringkat sepatutnya, dengan segera – kurang penat.
3. Performance Drink mengandungi sedikit natrium bagi mempercepatkan penyerapan cecair oleh tubuh – kurang haus.
Golongan yang sesuai mengambil Performance Drink:
1. Mereka yang aktif bersukan.
2. Mereka yang berpuasa (diambil semasa sahur dan berbuka).
3. Mereka yang menghidap gout.
4. Ibu yang menyusukan anak.
5. Mereka yang kurang minum air.
6. Mereka yang kerap sakit kepala.
7. Bila rasa nak demam, atau sedang demam.
8. Kanak-kanak yang demam.
9. Menggantikan minuman ringan terutama yang berkarbonat.
….dan banyak lagi.

Ingin mendapatkan Supplement |Selamat| Berkesan |Semulajadi hari ini????

Untuk keterangan lanjut sila 
Hubungi :
Shaklee Independent Distributor [ ID No : 858044 ] 


Fb :shayida salmi 
Emel : shayida_82@yahoo.com 
Blog: onesupplement.blogspot.com

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease 


Tuesday, 24 January 2012

Waktu Subur Wanita


Oleh : Dr. Azwan

Kenapa anda perlu tahu waktu subur wanita? Ada 2 sebab utama :

1. Untuk memudahkan mendapat zuriat
2. Untuk mengelakkan daripada mendapat zuriat

Kedua-duanya adalah sama penting. Ilmu ini mungkin boleh anda sebarkan dan digunakan secara praktikal.



Fahami Kitar Haid

Kitaran haid wanita berlaku setiap bulan, secara puratanya ialah 28-30 hari. Tetapi setiap wanita ada kitarannya sendiri - ada 25 hari dan ada yang lambat sehingga 35 hari. Tetapi secara puratanya ialah 28-30 hari.

Terdapat beberapa fasa dalam kitaran haid. Anda perlu memahami fasa ini.

Hari 1-4

Ini dipanggil fasa pengeluaran haid (menstruation) - ketika ini darah haid keluar. Hari pertama haid adalah penting untuk diketahui kerana ia adalah di mana fasa ini bermula. Pada hari pertama haid datang, ia perlu ditanda pada kalendar dan tamat selepas berapa hari. Sebaik-baiknya ditanda setiap bulan sekiranya anda ingin merancang untuk mengandung. Anda boleh mengagak kitaran period anda beberapa hari di dalam sebulan.

Hari 5-13

Ini dipanggil fasa follicular. Pada fasa ini, hormon estrogen meningkat. Ketika fasa follicular ini, darah akan berkumpul di dinding rahim dan menebal untuk persediaan mengandung. Di kawasan ovari pula, telur yang berada di dalam bekasnya akan menjadi semakin matang.

Hari 14

Waktu inilah satu proses peneluran yang dipanggil ovulasi berlaku. Telur akan terkeluar daripada sarangnya disebabkan oleh peningkatan mendadak sejenis hormon yang dipanggil Luteinizing Hormone (LH). Telur ini sekiranya tidak disenyawakan oleh sperma akan mati dan hilang. Sekiranya ia disenyawakan, ia akan turun melalu saluran fallopio ke rahim.

Hari 15-28

Ini dipanggil fasa luteal atau fasa secretory. Selepas telur dikeluarkan dari sarangnya, sejenis hormone dipanggil progestron dirembes daripada sarangnya (corpus luteum). Ini menyebabkan dinding rahim semakin menebal. Setelah progestron semakin berkurang kerana tiada persenyawaan berlaku, maka dinding ini akan runtuh.

Waktu Terbaik

Setelah anda faham kitaran haid di atas, waktu yang terbaik untuk bersama suami-isteri ialah pada hari ovulasi berlaku. Ini adalah kerana ketika itu telur baru sahaja keluar daripada sarangnya.

Bilakah secara tepat ia berlaku? Sebenarnya ia adalah lebih kurang 14 hari daripada hari pertama haid seterusnya atau ketika fasa luteal bermula.

Ini adalah kerana fasa luteal mengikut kiraan kebiasaannya berlaku selama tepat 14 hari setelah berlakunya ovulasi, sedangkan fasafolicullar boleh berubah-ubah. Jadi waktu subur adalah 14 hari sebelum hari pertama haid yang seterusnya.

Sekiranya haid anda adalah tetap 28 hari, tidak jadi masalah untuk mengira waktu subur anda. Sekiranya haid anda berubah-ubah, inilah timbulnya masalah mengira waktu subur.

Cara Lain Mengetahui Waktu Subur

Pada waktu subur, suhu badan wanita akan naik sedikit dalam satu darjah celcius. Juga terdapat lendiran cecair yang jernih daripada kemaluan. Ini adalah disebabkan hormon yang meningkat ketika itu.

Menganggar Waktu Terbaik Untuk Mendapat Zuriat

Oleh kerana telur atau ovum tidak mempunyai jangka hayat yang panjang, iaitu dalam lingkungan 1-2 hari sahaja, maka jangkamasa untuk mendapatkan zuriat adalah sangat terhad. Oleh itu sperma dicipta dengan kelebihan yang lain pula.

Selain daripada berjuta-juta sperma dilepaskan, ia juga boleh bertahan selama 3-5 hari. Ini bermakna, sekiranya suami-isteri bersama 3 hari sebelum waktu subur, atau 2 hari selepas waktu subur, maka ada peluang untuk telur itu berjumpa dengan sperma yang hidup lebih lama.

Oleh itu, untuk mendapatkan zuriat, pasangan boleh bersama pada hari ke 11, 12, 13, 14, 15 atau/dan 16 untuk mendapatkan waktu optimum hari kesuburan sekiranya haid anda datang secara konsisten selama 28 hari. Itu adalah menganggarkan waktu subur adalah pada hari ke-14.

Anda boleh cuba setiap bulan untuk beberapa bulan sekiranya tidak berhasil. Ini adalah untuk memastikan waktu subur adalah sesuai dengan waktu bersama anda.

Mengelakkan Mengandung Melalui Cara Kiraan

Selain daripada untuk mendapatkan zuriat, ada pasangan yang ingin mengelakkan mengandung dengan cara mengira kalendar.

Untuk pengetahuan anda, cara mengira melalui kalendar adalah berisiko dan tidak beberapa tepat. Ini adalah kerana anda mungkin boleh tersilap kira, atau kedatangan haid yang tidak beberapa teratur menyebabkan tarikh subur lari dari kebiasaan.

Oleh kerana anda tahu sperma boleh bertahan selama 5 hari di dalam rahim (ada kajian menunjukkan 7 hari!), jadi 5 hari sebelum dan selepas hari kesuburan adalah waktu yang dianggarkan tidak boleh bersama isteri ataupun terpaksa menggunakan cara kontraseptif yang lain.

Ada juga yang meletakkan 3 hari sebelum dan selepas waktu subur. Ini lebih rapat dan lebih berisiko. Terpulang kepada anda sendiri. Seperti yang dinyatakan tadi, cara ini tidak beberapa tepat dan mempunyai risiko yang tersendiri.

sumber: Sihat selalu

Ingin mendapatkan Supplement |Selamat| Berkesan |Semulajadi hari ini????

Untuk keterangan lanjut sila 
Hubungi :
Shaklee Independent Distributor [ ID No : 858044 ] 


Fb :shayida salmi 
Emel : shayida_82@yahoo.com 
Blog: onesupplement.blogspot.com

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease 


Monday, 16 January 2012

Prosante Hair care





Dengan excitednya cda mengakui..prosante hair care memang BEST! n pastinya Thumb up!!! mereka yang telah mencuba pastinya setuju dengan cda...



Prosante.....macam pelik saja namanya kan..first time cda gunakan...heeemmmm..wangi n segar sangat... n kenapa cda menggunakan prosante adalah untuk merawat rambut cda yang berminyak n berkelemumur...yang paling cda tak tahan bila menggaru kepala saja..bukan menggaru sebab berfikir..tapi GAtaL yang sangat....setiap hari mesti cda cuci rambut dan masalah lain cda adalah rambut Gugur...sebab tu cda memilih Prosante, ramai yang telah mengakui keberkesanannya.....


SET RAMBUT gUGuR



1.Revitalizing Syampoo
  • Humektan bertindak bagi melicinkan kutikel rambut dan melebatkan rambut
  • Sistem pembersih yang lembut dan berpaten
  • Menyegarkan dan menyeimbangkan kulit kepala dan rambut tanpa terlalu melembapkan atau mengeringkannya.
2.Lightweight Conditioner
  • Melicinkan dan melembapkan rambut tanpa menjadikannya terlalu melekit
  • Mengembalikan elemen struktur supaya rambut kelihatan lebat, berkilat dan sihat
  • Menghilangkan kesan statik agar rambut mudah digayakan dan diurus
3.Nourishing Scalp Treatment

Produk yang paling penting dalam Sistem Penjagaan Rambut ProSant√© ialahNourishing Scalp Treatment yang mengandungi tahap Scalp Health Complex eksklusif kami yang paling tinggi. Nourishing Scalp Treatment menyelesaikan semua masalah rambut dengan serum yang amat mudah diserap oleh kulit bagi melancarkan peredaran, menentang factor persekitaran yang merosakkan dan juga membekalkan khasiat kepada kulit kepala.
  • Vitamin antioksida iaitu A dan E, dan juga Koenzim Q10melindungi anda daripada kerosakan akibat radikal bebas dan pencemaran persekitaran.
  • Bertindak membekalkan ruang yang optimum untuk rambut anda.
  • Formula tanpa bilas memudahkan anda menggunakan dan menggayakannya
  • Tidak menjadikan rambut melekit atau berminyak



SET RAMBUT BERMINYAK & KELEMUMUR 


1.Purifying Syampoo

  • Membersih dengan menyeluruh, menyingkirkan sisa-sisa produk fesyen rambut, pengumpulan mineral dan bahan-bahan cemar persekitaran lain
  • Mengekalkan keseimbangan lipid dan lembapan semulajadi serta tidak melunturkan warna rambut
  • Ideal untuk mengawal lapisan kulit kepala yang sihat, rambut juga tidak berkelemumur.

2.Replenishing Syampoo

  • Pelembap yang pekat bagi rambut yang berkilat dan lembut bak sutera
  • Memperbaiki kerosakan pada permukaan rambut dan memperbaiki hujung rambut yang bercabang
  • Menguatkan rambut dengan protein dan humektan yang berasal dari alam semulajadi



3.Nourishing Scalp Treatment
Produk yang paling penting dalam Sistem Penjagaan Rambut ProSant√© ialah Nourishing Scalp Treatment yang mengandungi tahap Scalp Health Complex eksklusif kami yang paling tinggi. Nourishing Scalp Treatment menyelesaikan semua masalah rambut dengan serum yang amat mudah diserap oleh kulit bagi melancarkan peredaran, menentang factor persekitaran yang merosakkan dan juga membekalkan khasiat kepada kulit kepala.
  • Vitamin antioksida iaitu A dan E, dan juga Koenzim Q10melindungi anda daripada kerosakan akibat radikal bebas dan pencemaran persekitaran.
  • Bertindak membekalkan ruang yang optimum untuk rambut anda.
  • Formula tanpa bilas memudahkan anda menggunakan dan menggayakannya
  • Tidak menjadikan rambut melekit atau berminyak



untuk lebih info berkenaan Pro sante yang hebat ni boleh ke link yang disediakan dibawah....



Add caption

Nourishing Scalp Treatment
Revitalizing Shampoo
Purifying Shampoo
Replenishing Conditioner
Lightweight Conditioner
Long Lasting Finishing Spray






Siapa yang sesuai memakai sistem penjagaan rambut ini?

  •   Lelaki dan wanita semua peringkat umur dan semua jenis rambut, malah untuk mereka yang gemar  mewarnakan rambut.
  •   Sesiapa yang mempunyai rambut nipis atau mengalami penipisan
  •   Sesiapa yang menghadapi masalah rambut rosak
  •   Mereka yang mempunyai kulit kepala atau rambut kering
  •   Mereka yang mempunyai kulit kepala atau rambut yang berlebihanberminyak
  •  Sesiapa yang tidak melihat peningkatan yang dapat dilihat pada rambut mereka dengan menggunakan satu syampu atau malah kombinasi syampu popular 

 Cara penggunaan sistem penjagaan rambut Prosante.

Urutkan shampu kepada rambut yang basah. Bilas dan ulangi jika anda mahu.Ikuti dengan Conditioner ProSant√© yang sesuai untuk anda.


TESTIMONI : 
14-02-2012 @ 3.29 pm Baru saja cda receive msg dari salah seorang costumer cda di brunei yang cukup berpuas hati setelah sebulan ia mencuba set SET RAMBUT gUGuR  kesan yang sama seperti cda juga kerana cda juga menggunakan set ini untuk mengatasi masalah rambut gugur. Prosante memang Best! 


Sarah
Shampoo Shaklee best yaa kak
Alhamdullilah rambut huby ada nampak berubahan sikit
Dan Sarah menggunakan juga my hair has more volume and nampak more tabal compare to dulu
hehe

assalamualaikum...
Kak cery, masih kenal dgn saya?
Saja nak kongsi pasal Shaklee.Aritu ada belikan untuk adik set perawatan rambut PROSANTE. Shukur sgt bila baru dapat tgk hasilnya...rambut adik zura mula nampak lebat dan hitam....yg terperasan tu bila nampak byk anak rambut yg baru dan kulit kepalanya dah tak nampak sgt. itu pun tak tahu nak suggest apa kat dia cuma belikan dia B-comp, zinc & set Prosante..SHUKUR sgt .thanks ye kak..




Ingin mendapatkan Supplement |Selamat| Berkesan |Semulajadi hari ini????

Untuk keterangan lanjut sila 
Hubungi :
Shaklee Independent Distributor [ ID No : 858044 ] 

Fb :shayida salmi 

Emel : shayida_82@yahoo.com 
Blog: onesupplement.blogspot.com

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease 



    Friday, 6 January 2012

    Supplement untuk kehamilan yang sihat

    INGINKAN BABY DLM PERUT POWER & GENIUS?...JOM BACA NI


    Vitamin for preggy mommies

    Alhamdulillah….ramai  preggy mommies memilih supplement Shaklee sebagai makanan tambahan selama pregnant dan continue dengan pengambilan set C untuk berpantang juga Triple M untuk supplement semasa breastfeed.

    Bila dikenangkan kembali semasa cda mengandungkan anak pertama, tiada siapa yang member guide untuk mengambil supplement…..mau tak mau..pergi ke farmasi pilih saja vit C, Multivitamin yang ada di sana….. n cda juga minum air soya yang banyak semasa mengandung..rupanya, semua supplement yang cda perlukan ada di Shaklee…terus jatuh cinta dengan shaklee…


    Set J1
    Set A (vitalea, vita C & B-Complex) +Ostermatrix
    Set J2
    Set A (vitalea, vita C & B-Complex) +Ostermatrix+ Omega



      Jom kita baca apa yg kaum ibu/makbuyung perlu makan


    • §  Produk tenusu + ikan sardin dalam tin = kuatkan tulang
    • §  Ayam + yogurt + kekacang = Pertumbuhan dan pembaikan sel tubuh
    • §  Ikan + minyak zaitun + avokado = Merangsang otak bayi
    • §  Kekacang lentil + makanan berbijirin penuh = Bantu cegah kecacatan saraf otak sewaktu kelahiran
    • §  Strawberi + lada benggala = Langkah pencegahan pra-matang
    • §  Telur + kekacang + daging tanpa lemak = Untuk pertumbuhan otot dan organ dalaman
    Semua makanan diatas boleh didapati dalam pemakanan seharian kita..TAPI adakah kita mampu untuk makan semua itu semata-mata..adakah kita mampu hendak makan strawberi, brokoli, oren, plum, beri, mangga dan tomato setiap hari? Kekadang kita terliur gak tengok KFC, PIZZA, BURGER KING dan McD kan? Sudah tentulah diet kita telah tersasar..Haa, kat sini la perlunya vitamin-vitamin bagi menyokong dan menampung ketidakstabilan pemakanan seharian kita..menampung mana-mana ruang-ruang nutrisi yang tidak terdapat dalam pemakanan kita..Hasilnya untuk jangka masa panjang, untuk diri sendiri dan bayi yang dikandung..mesti kita hendak yang TERBAIK untuk bayi kita kan..Vitamin-vitamin yang disyorkan untuk kehamilan adalah:


    OsteMatrix(calcium magnesium) - 4 biji sehari 
    Ibu yang mengandung memerlukan 1000mg-1300mg sehari. Ostematrix ini mengandungi kalsium, magnesium dan vitamin D. Kiranya 3 in 1 la..Setiap 1 biji OsteMatrix mengandungi 250mg kalsium. Magnesium berfungsi untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya..vitmain D pula untuk merangsang penyerapan kalsium. Kalsium sangat penting untuk pembinaan sel, pertumbuhan gigi dan pembentukan tulang bayi. Tidak mengandungi lemak berbanding bagi ibu yang hanya bergantung dengan produk tenusu. Kalsium penting untuk darah membeku dengan sempurna. Membaiki rangsangan urat saraf, mengelakkan kekejangan otot terutama bagi ibu mengandung serta kalsium juga penting untuk menstabilkan denyutan jantung dan tekanan darah tinggi.Sekiranya ibu mengandung kekurangkan kalsium ia akan menjejaskan pertumbuhan bayi dan turut menyebabkan penyusutan jisim tulang dan berlakunya kerosakan gigi kepada ibu itu sendiri. Ini kerana apabila kalsium untuk bayi tidak mencukupi maka badan ibu dengan sendirinya menarik kalsium dari tulang ibu untuk membantu menguatkan bayi dan kesannya ibu mungkin terdedah kepada risiko mendapat osteoporosis di usia tua.

    Energizing Soy Protein - minum sehari sekali
     Ianya sangat penting untuk membina dan memperbaharui se-sel tisu, hormon dan enzim di dalam tubuh. Sangat diperlukan oleh wanita yang mengandung dan menyusukan anak. Penting untuk pembentukan kuku, rambut dan kulit. Protein yang berkualiti sangat membantu pertumbuhan yang baik. Ianya juga dikatakan kunci untuk melawan penyakit. ESP juga memberi ibu tenaga di mana bagi mereka yang mengalami morning sickness yang agak teruk. Ia juga memelihara dan mengelakkan janin menjadi cacat. Selain itu, protein ini juga membantu membekalkan asid amino yang bertindak membentuk otot dan organ bayi. Keperluan protein sewaktu mengandung perlulah mencukupi bagi membantu pertumbuhan plasenta, uterus, penghasilan susu dan untuk membantu aliran darah ibu yang bertambah. Keperluan protein ini semakin penting ketika memasuki trimester ke 3 bagi membantu memaksimumkan pertumbuhan fetus.


    Omega 3 (Omega Guard) - 1 biji sehari
     Ianya sangat penting dalam membantu pembentukan otak bayi dari peringkat awal pembentukan. Mengandungi DHA yang sangat penting untuk otak. DHA dan EPA dari Omega nie penting untuk pembentukan otak dan mata baby. Untuk ibu pula, ia membantu mengawal paras kolesterol dalam badan

    Vitamin B Compleks - 1 biji sehari
    B Compleks Shaklee adalah unik kerana ia telah lengkap dengan asid folik dan juga 8 kumpulan B. Asid folik sangat penting untuk pembinaan tulang dan bagi mengelakkan kecacatan pada janin, mengurangkan risiko kecacatan saraf pada bayi khususnya 'spina bifida'. Ibu memerlukan sekurang-kurangnya 400 mg keperluan asid folik sehari. Penting bagi menjamin keperluan asid folik ini mencukupi 3 bulan sebelum ibu merancang untuk mengandung hinggalah tempoh awal mengandung. Ini kerana masalah gangguan pertumbuhan saraf dan neuro ini boleh berlaku seawal minggu pertama mengandung ketika janin baru terbentuk.

    Vitamin C - 1 biji sehari 
    Melindungi sel penting dalam pembinaan kolagen dalam membina dan menguatkan sel-sel tisu dalam badan dan juga sangat penting untuk gusi dan gigi yang sihat. Ianya juga membantu dalam penghadaman zat di samping Vitamin C meningkatkan taraf sistem pertahanan tubuh. 1 biji vitamin C bersamaan dengan 7 biji oren. Mampukah kita nak makan 7 biji oren sehari? Selain itu vitamin C juga dapat membantu mempertingkatkan kadar serapan zat besi yang sangat penting untuk pembentukan hemoglobin yang membawa oksigen dalam darah.

    Vita-Lea Iron Formula -1 biji sehari 
    Vita-Lea adalah multivitamin jadi ibu tidak perlu mengambil obimin lagi. Di dalamnya kaya dengan iron (zat besi) di mana jika ibu ada masalah masalah pitam atau mudah pening ataupun masalah anemia. Anemia ini berbahaya kepada anak dan ibu ketika bersalin kelak. Oleh itu, pengambilan multivitamin amat penting semasa mengandung.
    Penjagaan pemakanan amat penting ketika mengandung ni kerana banyak zat-zat dan nutrisi telah 'ditarik' oleh anak yang dikandung bagi pertumbuhan dan pembesaran di alam rahim. Masa mengandung ni pula memang ibu akan mengalami keletihan, lesu, penat, lenguh-lenguh sendi, sentiasa mengantuk dan seangkatan denganya..Ibu juga tidak mampu bergerak cergas dengan muatan yang lebih..Oleh itu, pertumbuhan baby yg dikandung bergantung kepada pemakanan ibu yang sempurna..Peliharalah kesihatan anak anda sejak dari alam rahim lagi..Semua di atas adalah mengikut kemampuan ibu semua. Jilkalau ibu tidak mampu nak beli semuanya..hanya memadai amik yang asas iaitu Set A yang mengandungi Vitamin C, B Kompleks dan VitaLea (multivitamin)..dan add on setin ESP.

    Ingin mendapatkan Supplement |Selamat| Berkesan |Semulajadi hari ini????

    Untuk keterangan lanjut sila 
    Hubungi :
    Shaklee Independent Distributor [ ID No : 858044 ] 


    Fb :shayida salmi 
    Emel : shayida_82@yahoo.com 
    Blog: onesupplement.blogspot.com

    ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease