Shaklee Omega Guard diekstrak dari ikan laut air
sejuk (sardin, mackerel, herring, anchovies) di perairan negara Jepun.
Omega Guard adalah 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan hati minyak ikan.
BERBANDING DENGAN PRODUK OMEGA DI PASARAN, Omega Guard merupakan minyak ikan paling tulen di dunia yang mempunyai rangkaian spektrum penuh 7 jenis asid lemak Omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA, ALA dan banyak lagi.
Satu sajian Omega Guard dapat membekalkan 905mg asid lemak omega-3 EPA dan HDA.
Kebanyakan pengusaha-pengusaha kilang menggunakan kaedah penyulingan tekanan tinggi untuk mengekstrak minyak ikan, akan tetapi kaedah ini bukan hanya akan memusnahkan sesetengah nutrien, malah ia tidak boleh menapis kandungan logam yang membahayakan kesihatan.
Omega Guard adalah 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan hati minyak ikan.
BERBANDING DENGAN PRODUK OMEGA DI PASARAN, Omega Guard merupakan minyak ikan paling tulen di dunia yang mempunyai rangkaian spektrum penuh 7 jenis asid lemak Omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA, ALA dan banyak lagi.
Satu sajian Omega Guard dapat membekalkan 905mg asid lemak omega-3 EPA dan HDA.
Kebanyakan pengusaha-pengusaha kilang menggunakan kaedah penyulingan tekanan tinggi untuk mengekstrak minyak ikan, akan tetapi kaedah ini bukan hanya akan memusnahkan sesetengah nutrien, malah ia tidak boleh menapis kandungan logam yang membahayakan kesihatan.
berbeza dengan Shaklee
“Shaklee menggunakan kaedah ultratulen bergred farmaseutikal teknologi terkini untuk menghasilkan Omega Guard. Ia dihasilkan melalui satu proses penyulingan proprietari tiga molekul untuk mengekstrak asid lemak omega -3 yang paling tulen dan paling semulajadi sementara menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB (polychlorinated biphenyl - merupakan bahan kimia industri yang sangat toksik)”
Kelebihan Omega Guard berbanding Brand lain.
1. Minyak Ikan Terbaik Di Dunia
OmegaGuard Shaklee terdiri daripada 7
asid lemak Omega-3 semulajadi iaitu EPA (Eicosa Pentaenoic Acid), DHA
(Docosa Hexaenoic Acid), ALA dan lain-lain lagi. Satu hidangan OmegaGuard (3
biji) menyediakan 990mg Asid Lemak Omega-3.
2. Ultratulen & Bergred
Farmaseutikal
Omega Guard dihasilkan melalui suatu proses
penyulingan proprietari 3 molekul yang memekatkan asid lemak omega-3 yang
bermanfaat di bawah suhu rendah yang terjaga. Proses ini menumpukan kepada
penghasilan asid lemak Omega-3 yang asli dan menghilangkan pencemaran
termasuk logam berat, merkuri, kadmium dan sebagainya yang terdapat di dalam
kebanyakan jenis ikan.
3. 50% lebih pekat dari mana2 produk di
pasaran
Kebaikan Omega 3
Beberapa kajian membuktikan kebaikan
Omega 3 adalah untuk mengelak dan merawat sakit jantung. Lemak baik ini
boleh merendahkan paras keradangan (inflammation), merendahkan triglycerides
dan mengelakkan darah tersumbat yang boleh membawa maut.
2. Tekanan darah tinggi
Omega 3 telah diuji dan dibuktikan untuk
mengurangkan hipertensi(tekanan darah tinggi). Menurut kajian terbaru dari
American Heart Association Journal telah menguji 5000 orang. Mereka
mengenalpasti sejarah kesihatan dan mengukur tekanan darah pada awal kajian. Ia
menunjukkan kebaikan Omega 3 merendahkan tekanan darah berbanding orang
yang tidak mengambilnya.
3. Diabetes.
Pesakit diabetes mempunyai
triglyceride(lemak dalam darah) yang tinggi dan paras HDL rendah. Omega 3 dari
minyak ikan boleh merendahkan paras triglycerides dan Apo proteins
(petanda untuk diabetes) dan meningkatkan HDL, makan mengambil supplement
minyak ikan boleh membantu pesakit diabetes. Namun, pesakit diabetes Jenis 2
boleh mengalami peningkatan gula dalam darah apabila mengambil minyak ikan dan
perlu mendapatkan nasihat doktor terlebih dahulu.
4. Barah Payudara
Walaupun beberapa pakar tidak setuju,
wanita yang mengambil Omega 3 dalam beberapa tahun mungkin kurang risiko
mengidap barah ini. Kajian terperinci perlu dibuat untuk mengenalpasti
adakah Omega 3 membantu mengelakkan barah ini.
5. Barah Prostat
Satu kajian terhadap tikus yang telah
dikenakan genetic barah ini. Pemakanan yang tinggi Omega 3 boleh melembabkan
pembentukan tumor dan perkembangan sel barah dan meningkatkan peluang untuk
sihat. Namun, kajian ini belum disahkan ke atas manusia.
6. Barah Kolon(usus)
Kebaikan Omega 3 boleh mengurangkan
risiko terkena barah ini. Sebagai contoh, orang Eskimo, mempunyai pemakanan
tinggi Omega 3 dan mereka mempunyai risiko mempunyai barah ini yang sangat
rendah.
7. Senggugut
Kajian terkini menunjukkan Omega 3 boleh
mengelak pembentukan prostaglandins. Prostaglandins menyebabkan
senggugut dalam uterus.
8. Ibu mengandung dan menyusukan anak.
Kebaikan Omega 3 kepada wanita
mengandung dan menyusukan anak adalah pada pembentukan otak bayi. Ia meningkatkan
paras IQ.
9. Keguguran
Pengambilan ikan dan suplemen omega 3
boleh mengurangkan kebarangkalian keguguran berulang atau dikenali
simdrom antiphospholipid.
10. Tekanan
Emel : shayida_82@yahoo.com
Blog: onesupplement.blogspot.com |
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
No comments:
Post a Comment