Sunday, 23 October 2011

Jamu Vs Vitamin

BEZA ANTARA VITAMIN DGN JAMU ATAU HERBA
ramai yang bertanya kenapa kami cadangkan vitamin berbanding dengan jamu dan apa beza keduanya..jadi Bezanya....Jamu sebenarnya diletakkan dalam rangkaian herba dan pada masa ini kandungan jamu banyak 'unknown' dalam kandungannya dan jika kitra lihat secara detail dilabel jamu mereka hanya meletakan nama bahan yang terdapat didalm jamu tersebut bukan peratusannya.

Jadi sekarang kita perlu fahami fungsi badan, jamu apabila memasuki perut kita ia akan terurai menjadi vitamin dan mineral kerana badan tidak pernah menerima kacip fatimah atau lain2 tetapi ia mencari vitamin dan mineral yang terdapat didalamnya dan disinilah PERBEZAAN UTAMANYA.

Jika kita mengambil jamu maka perut kita yang bekerja keras utk menguraikan dan menyerap vitamin dan mineral yg terdapat didaalm jamu..dan jika perut kita tip top kita dapat kesemuanya kalau tidak hanya sebahagian ...di sini yang rasi dan tak rasi serta rasa panas itu...

Beza dgn vitamin SHAKLEE (ini utk Shaklee shj bukan semua vitamin) ia menjamin penyerapan 100% zat vitamin dan mineral ke dalam badan kita. jadi perut kita tidak perlu kerja keras utk mengurai vitamin lagi...maka ia hanya perlu serap shj...inilah yg menjadikan badan kita cepat sihat dan baik serta bertenaga kerana badan kita dapat vitamin dan mineral yang mencukupi untuk proses pemulihan

Sebab itu kita perlu ingat...badan hanya menerima secara semulajadi vitamin dan mineral shj selain daripada itu..ia perlu diuraikan.

Jadi kenapa kita nak ke Johor dari kl kita lalu pahang dulu kan bagus lalu highway utara selatan  je terus sampai...


'Berhati-hati mengambil produk kesihatan ketika mengandung walaupun ia ber-asaskan herba. tradisional atau rawatan alternatif lain.Kebanyakan produk ini tiada kajian saintifik untuk mengesahkan keberkesanan dan keselamatannya." Malah, sesetengahnYa tiada kawalan kualiti ketika disediakan. Jangan mudah terpengaruh dengan pengaIaman orang lain atau kawan kerana tindak balas badan setia individu tidak sama.Produk yang didakwa berkesan untuk individu A mungkin boleh mendatangkan bahaya pada wanita B" katanya - Dr Fatima Perunding Obstetrik dan Ginekologi, Pusat Perubatan Kelana Jaya.No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...