Saturday, 15 February 2014

LECITHIN & OMEGA KOMBINASI MANTAP UNTUK PECAHKAN LEMAK DEGIL

Pertama kalinya produk omega & Lecithin digandingkan dengan gambar kereta..1 kereta kancil dan 1 lagi Kereta Honda...ada beza?? sudah tentu, sungguhpun saya tidak arif dengan enjin kereta ni, tapi saya tahu kalau kereta kancil ni sesuai untuk short distance n Honda bagus untuk pemanduan Long Distance..laju sudah tentu. itulah maksud yang ingin saya sampaikan akan berbandingan antara Omega dan Lecithin.

Apabila dibuat perbandingan keberkesanan diantara omega & lecithin, yang manakah anda rasakah lebih berkesan???

Sudah tentulah OMEGA GUARD, kerana ia diumpamakan seperti kereta Honda dan lecithin adalah seperti kereta kancil (jarang ada di Brunei). Omega Guard lebih Pantas! membakar lemak degil berbanding lecithin. Bukan bermakna lecithin tidak bagus...tapi untuk pembakaran lemak baru yes! ia sangat sesuai

Bagaimana Kesannya kalau ia DIGABUNGKAN???? OMEGA+LECITHIN??
sudah tentutal resultnya pun marvelous! lecithin untuk pembakaran lemak yang baru terbentuk dan OMEGA pula untuk lemak tepu yang telah lama terkumpul.


LECITHIN SEBAGAI PENGEMULSI LEMAK

Lecithin yang berasal dari minyak biji soya berfungsi mengemulsi lemak dan memastikan lemak kekal di dalam sistem digestive dan tidak memendapkan diri ke dinding membran menjadi lemak kental.

Emulsi lemak bermaksud lemak itu dipecahkan molekulnya kepada lebih kecil supaya ia lebih mudah bergerak di dalam sistem pencernaan. Jadi secara logiknya Lecithin berupaya membasmi lemak yang kita makan sewaktu itu dan bukannya 'membakar' lemak sedia ada yang sudah terkumpul di dinding membran.

Jadi, boleh kurus ke guna Lecithin ni?. Kalau tiada lemak termendap, maka kuranglah lemak terkumpul. Customer saya ramai yang mengalami kekurangan berat, ada juga yang maintain sahaja tak turun- turun. So Lecithin bukan lah pembakar lemak. Ia adalah pengemulsi lemak. Kamu perlukan sesuatu untuk keluarkan lemak yang telah teremulsi, iaitu herb lax  atau Alfalfa.

OMEGA GUARD SEBAGAI PEMBAKAR LEMAK

Omega Guard tidak mengemulsi lemak tetapi fungsi minyak ikan membantu pembakaran lemak termendap. Haa nampak tak macamana kalau Lecithin dan Omega digabungkan?

Macamana Omega Guard membantu pembakaran lemak? Fungsi Omega 3 melancarkan perjalanan darah ke otot ketika bersenam. Maka lebih banyak pembakaran lemak akan berlaku. Omega 3 berfungsi secara begini:

Menghalang pembentukkan lemak --> menambah metabolism --> bakar lemak

Ia juga berfungsi:

  • Menghalang penghasilan hormon cortisole yg menggalakkan penyimpanan lemak.
  • Memperbaiki kadar gula dalam darah - beri lebih tenaga utk bersenam.
  •  Menambah kadar penghasilan serotonin - kimia otak yang buat kita rasa kenyang - so boleh control makan.
  • Pengambilan Omega 3 akan membantu tahap insulin berada pada 50% kurang dr kebiasaan. Apabila kadar insulin rendah pembakaran lemak akan berlaku. Insulin rendah juga bantu kawal gula. Maka gula/karbohidrat tidak menjadi lemak. Jadi, sebelum memilih pembakar lemak, cuba fahami dahulu bagaim berfungsi.Note: 
OMEGA & Lecithin bukan ubat untuk kurus k...ia adalah makanan tambahan yang membantu anda memecahkan lemak secara sihat dan semulajadi....

Antara cadangan Slimming set yang mendapat sambutan :

PILIHAN 1 : LECITHIN+ALFALFA
PILIHAN 2 : LECITHIN+ALFALFA+ESP
PILIHAN 3 : LECITHIN & OMEGA+ALFALFA+ESP (BRESTFEEDING)<--HOT!
PILIHAN 4 : LECITHIN & OMEGA+ALFALFA+CHINCH SHAKES

yang mana satu pilihan anda?? confuse yang mana satu?? PM sekarang...ada tawaran menarik buat 10 pelanggan terawal.Hubungi :
Shaklee Independent Distributor [ ID No : 858044 ] 


Fb :shayida salmi 
Emel : shayida_82@yahoo.com 
Blog: onesupplement.blogspot.com


* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...