Tuesday, 16 September 2014

Ikhtiar penawar semasa Demam Panas- baik untuk dewasa & kanak-kanak

Anak demam...maka mula lah si mama berjaga Malam, tuam tuala basah supaya panasnya terkawal. selang beberapa jam kejutkan anak makan ubat dan check temperature..malam tadi anas demam panas, pertama kali demam untuk tahun ni. berbanding semasa anas berusia 1-2 tahun...cda kerap ke hospital. anas pula kerap diberi Antibiotik oleh doktor. sampai satu masa cda bawa anas ke hemeopaty, doktor terbebut suruh cda berhentikan antibiotik. 

Paling ketara perubahan anas selepas cda berikan mealshakes setiap hari semasa sarapan atau sebelum tidor. anas jarang demam dan paling best masalah infection telinganya semakin baik bila cda konsisten berikan mealshake 

Tanya Mr Google, ini yang dicadangkan untuk kita sebagai alternatif. Ya! cda akan buat. mommies pun boleh cuba dan amalkan...semoga anak-anak kita cepat sembuh 
  1. Ambil air mineral 1 botol
  2. Tubuh dalam keadaan suci dan berwhuduk
  3. Baca Al Fatihah 1 kali
  4. Selawat 3 kali
  5. Surah Yasin ayat 58 "Salamun qawlan min rabbin raheem" 11 kali atau seikhlas hati
  6. Berdoa agar disembuhkan
  7. Akhir sekali Tiup pada air.
  8. Kemudian beri minum. Sambil berselawat, renjis-renjis dan sapukan air yang dah didoakan keseluruh tubuh. Mula dari kaki kanan dan terus keatas bahu hingga ke tangan kanan, seterusnya kaki kiri dan terus keatas bahu dan tangan kiri, akhir sekali disebelah belakang dan seluruh kepala, muka dan seluruh badan.
    Ulang 3 kali atau lebih
Pesanan
Ubat doktor juga penting jgn tinggalkan.

Soalan
Jamin boleh sembuh ?

Jawapan
Saya tak jamin ianya boleh menyembuhkan, ubat doktor pun takde jaminan kesembuhan kalau Allah SWT tak izinkan untuk sembuh. Kalau yakin sesuatu boleh menyembuhkan tu tanda kita dah syirik kepada Allah SWT.
Jadi Ini sebagai ikhtiar kita.. sebagai Asbab kesembuhan, Yang MENYEMBUHKAN HANYALAH ALLAH SWT SEMATA.

selamat mencuba dari cda 
--cda---
#cdathepowerofthingkingBIG

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...