Tuesday, 13 December 2011

Testimoni Set C

Testimoni Shima Samat menggunakan Set Bersalin Shaklee:

Alhamdulillah..semakin ramai mommies diluar sana yang memilih produk shaklee selama berpantang...didalam set ini mengandungi semua khasiat pemakanan yang diperlukan oleh tubuh untuk recover dari bersalin, mempercepatkan penyembuhan luka dalaman semasa bersalin, memberti tenaga untuk mengurus anak juga membekalkan khasiat tambahan semasa proses penyusuan. Ini adalah pilihan yang terbaik buat mommies yang tidak dapat mengambil sebarang jamu semasa berpantang, dan buat mommies yang mengambil jamu juga masih boleh mendapat khasiat tambahan ini dengan menjarakkan tempoh pengambilan jamu dan supplement.


Apa kata mereka yang telah memilih set berpantang Shaklee?


"Badan sangat selesa. Lepas operation dah cergas. Susu sangat meriah. Sekali pump boleh dpt 14 oz. 1 hari boleh simpan 24oz. Deep frezer dah nak penuh walaupun br 29 hari."
________________________________________________________________________
"Memang mcm bkn dlm pantang. Saya ni jaga diri sendiri, baby, ank2 n hubby. Blk dr hospital hari ketiga dah masak sendiri. Mengemas rumah sendiri. Alhamdulillah."

ada seorang costumer yang baru bersalin Selasa lepas mulai rasa bengkak susu. Pada mulanya dia tidak yakin untuk menyusukan kerana masalah puting tenggelam (anak pertama gagal kerana masalah puting) dan ia mahu mencuba kali ke-2. Saranan saya ialah mengepam atau menggunakan picagari 10ml untuk keluarkan puting. Men...gepam untuk keluarkan puting, bukannya untuk keluarkan susu. Mulut bayi adalah 'pam' terbaik untuk penghasilan susu. Saya juga menyarankan ibu ini mengambil set A dan ESP untuk percepatkan penghasilan susu dah Alhamdulillah hari ke-3 beliau merasakan payudara sangat bengkak. 
_________________________________________________________________

NOTA: Protein membantu percepatkan penghasilan susu. Vitamin B, C dan Vita-Lea untuk kesihatan si ibu yg mana semasa berpantang ibu mudah stress, keletihan, mudah alami kemurungan dan sebagainya. Saya tidak menyatakan directly bahawa ambil suplemen payudara akan bengkakTETAPI saya menekankan konsep ASAS perbanyakkan susu adalah kekerapan direct feeding dan pam mengikut jadual
Bottom of FormApakah yang terkandung dalam set C atau set Bersalin sebenarnya?
 Set berpantang ini mengandungi 4 jenis vitamin iaitu

1-Vitalea with iron formula
2-Vitamin C 500mg sustained release.
3-B complex with Folic Acid
4-Zinc


Vitalea with iron formula
Memandangkan ibu2 kehilangan banyak darah sewaktu melahirkan maka ibu2 perlulah memastikan pengambilan makanan yang seimbang dan berkhasiat agar dapat menggantikan semula darah yang keluar semasa proses melahirkan. Zat besi sangat penting dalam pembentukan sel darah merah. Kekurangan zat besi boleh menyebabkan ibu kelihatan pucat, letih , lesu dan tak bermaya. Bagi ibu yang mempunyai niat menyusukan anak perlulah memastikan pengambilan zat besi dititikberatkan agar pertumbuhan dan pembesaran anak adalah sangat baik.

B complex
Ia juga perlu dalam penghasilan sel darah merah di samping ia membantu menstabilkan hormon badan manusia. Kekurangan B complex boleh menyebabkan ibu yang di dalam pantang mengalami gangguan emosi atau lebih dikenali sebagai meroyan. B complex sangat penting membantu kita menjadi bertenaga dan emosi turut lebih seimbang.

Vitamin C 500mg sustained release
Vitamin C Shaklee adalah berkonsepkan pelepasan masa. Ia akan melepaskan vitamin c secara sedikit demi sedikit mengikut keperluan badan. Memandangkan vitamin C adalah jenis vitamin larut air maka konsep pelepasan masa ini sangat bagus demi memastikan badan kita sentiasa cukup vitamin c dalam meningkatkan antibodi secara berterusan. Vitamin C sangat perlu dalam membantu badan pulih dari proses kelahiran.

Zinc
Ianya adalah antara galian yang sangat penting dalam membantu proses pemulihan. Zinc membantu mempercepatkan proses baik luka dalam badan kita. Ikan haruan antara makanan yang kaya dengan zinc. Pengambilan zinc bagi ibu yang menyusu turut memberi kesan pada bayi di mana ia membantu anak yang disusukan membesar dengan baik dan mengikut graf pembesaran bayi.

Masih berfikir-fikir mahu set bersalin yang mana? Anda boleh PM saya untuk ketahui lebih lanjut tentang Set Bersalin ini. Harganya? Tentulah setanding dengan hasilnya.

Ingin mendapatkan Supplement |Selamat| Berkesan |Semulajadi hari ini????

Untuk keterangan lanjut sila 
Hubungi :
Shaklee Independent Distributor [ ID No : 858044 ] 

Fb :shayida salmi 

Emel : shayida_82@yahoo.com 
Blog: onesupplement.blogspot.com

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...