Saturday, 8 December 2012

FAMILY WELLNESS PROGRAMME


ASAS KESIHATAN SETIAP PERINGKAT UMUR & TERBAIK UNTUK SEISI KELUARGA


Set ini amat sesuai untuk mereka yang mementingkan bukan sahaja kesihatan diri sendiri, malah yang mengutamakan kesihatan SEISI KELUARGA.

JUGA

Sesuai untuk mereka yang sedang Mengandung| BF MOM| Berpantang| Reduce Weight |

Set Shaklee Family Wellness ini terdiri daripada 4 Supplemen asas & vitamin ini paling popular dalam set penjagaan kesihatan Shaklee! Ia terdiri daripada :
·        Vitalea – Multivitamin with Iron formula
·        Vitamin C 500mg – sustained release
·        B Complex
·        Energizing Soy Protein (ESP) – Vanilla

Antara KEBAIKAN Shaklee Family Wellness Set adalah :

1-Membantu mempertingkatkan kesihatan secara menyeluruh
2-Membantu seisi keluarga rasa lebih bertenaga
3-Menguatkan system imun anda
4-Membekalkan kesihatan kulit , rambut, kuku, tulang dan otot yang sihat

Multivitamin yang lengkap. Sebiji Vitalea mengandungi 12 jenis Vitamin & 7 jenis galian yang diperlukan oleh tubuh badan kita. Kekurangan zat besi (Iron) boleh menyebabkan tekanan darah rendah, insyaAllah pengambilan Vitalea membantu dalam hal ini. Jika anda mengalami tekanan darah rendah, dicadangkan mengambil 2 biji vitalea setiap hari.

Vitamin C Shaklee mengandungi 500mg keperluan badan seharian yang mana ia bertindak mengikut pelepasan masa. Ia hanya akan melepaskan vitamin C atas keperluan badan. sangat penting untuk imun tubuh kita. Bertindak sebagai antioksidan dan sangat penting dalam melawan penyakit. Sekiranya badan terasa seperti hendak demam, ambil sebiji Vitamin C, dipatahkan dua sebelum dimakan. Ambil 2 biji sehari sehingga demam kebah.

Ianya bertindak sebagai penjana tenaga (melalui tindakbalas glukos) disamping memberi ketenangan kepada tubuh . Vitamin B complex adalah vitamin yang paling utama dalam mengatasi kelesuan dan tekanan. Vitamin B Complex yang lengkap mengandungi 11 jenis vitamin B yang memberi sokongan kepada badan, dari segi kesihatan fizikal dan juga mental. Vitamin B complex mempunyai elemen yang meningkatkan metabolisma, tenaga dan kesihatan otak. Ianya juga mengelak kulit wajah kelihatan kusam tak bermaya.
Protein adalah unsure terbesar didalam tubuh kita selepas air. 25% Badan kita adalah protein. Keperluan protein yang mencukupi dikatakan kunci kesihatan yang optimum – protein diperlukan untuk menghasilkan hormones, enzymes, antibodies and neurotransmitter. Energizing Soy Protein ini membekalkan 14 gram non-GMO Protein Soya berkualiti tinggi yang mengandungi semua Asid Amoni Perlu termasuk 9 Asid Amino Perlu yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh badan manusia. Energizing Soy Protein membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam selepas diminum kerana iamengandungi 5 jenis Vitamin B yang diperlukan tubuh, serta Kalsium separuh daripada jumlah keperluan seharian.

TAMBAHAN YANG BOLEH ANDA AMBIL:

• Ostematrix Ostermatrix Calcium- kalsium/magnesium/vitamin D yang penting untuk kesihatan tulang dn gigi

•Alfalfa - sebagai penggalak susu bagi ibu yang berpantang dan menyusukan, juga membantu dalam penurunan berat badan

• Lecithin - pembakar lemak dan melancarkan pengaliran susu badan, sesuai untuk inu berpantang yang menyusukan bayi dan ingin menurunkan berat badan

•Omegaguard - membekalkan keperluan DHA pada bayi dan juga membakar lemak, sesuai bg ibu mengandung dan menyusu mengikut dos yang diberikan

•Zinc Complex - mempercepatkan sembuh luka, dan mengurangkan keguguran rambut semasa menyusukan anak 


TERBUKTI:
Selamat| Semulajadi Berkesan

Untuk keterangan lanjut sila 
Hubungi :
Shaklee Independent Distributor [ ID No : 858044 ] 


Fb :shayida salmi 
Emel : shayida_82@yahoo.com 
Blog: onesupplement.blogspot.com
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
  


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...